Skip links

Evsel Atıksu Arıtma

Her gün milyonlarca metreküp atıksu evlerden, işyerlerinden, kurumlardan ve endüstrilerden şehir kanalizasyon sistemlerine ve alıcı ortamlara deşarj edilmektedir.

SETAŞ, evsel atıksuların arıtılması konusundaki bilgi birikimi ve tecrübesini, belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları, oteller ve toplu konutlar gibi müşterileriyle paylaşmaktadır. Gelenekselleşmiş arıtma yöntemlerinin yanı sıra, en yeni arıtma prosesleri ve sektördeki teknolojik gelişmeleri yakından takip eden SETAŞ, atıksu arıtımı için sürdürülebilir çözümler üretir ve atıksu deşarj standartlarını karşılamasını sağlar.

SETAŞ, anahtar teslim kentsel atıksu arıtma tesislerinin yapımının yanında, paket arıtma ihtiyaçlarınıza   BIOSET ile çözüm sunmaktadır.

BIOSET Paket Arıtma Tesisleri, birden fazla arıtma sisteminin avantajları kombine edilerek tasarlanan sistemlerdir. Evsel atıksuları arıtma için çeşitli boyutlarda mevcut olan dikdörtgen prizmatik tanklarda sağlanan entegre bir arıtma prosesidir. Ünite ardışık kesikli reaktör prensibi çalıştırılır. Doldurma, havalandırma, çökeltme ve boşaltma aşamaları aynı tankta yapılır.

Biyolojik paket tesislerde, mikroorganizmaların atıksudaki organik madde ile beslenmesi sonucu biyolojik oksijen ihtiyacının ve askıda katı maddelerin azalması söz konusudur. BIOSET aynı tank içinde azot ve fosfor giderimine de imkan sağladığından, herhangi bir ilave maliyete gerek olmadan istenilen deşarj standartlarını karşılar. İşletme ve kontrolü oldukça kolaydır. Herhangi bir tam zamanlı personele ihtiyaç duymadan çalışmaktadır. Atıksu özelliklerindeki değişikliğe göre farklı arıtım ihtiyaçları için faz süreleri kolaylıkla ayarlanabilir. Ayrıca atıksudaki hidrolik değişimlere diğer aktif çamur sistemlerine göre daha az duyarlıdır.

BIOSET atıksu arıtma üniteleri, 25 ile 1000 arasında eşdeğer nüfusa sahip evsel atıksu ihtiyacını karşılar. BIOSET ihtiyacınıza göre bir veya birden fazla tanktan oluşabilir.

Kullanım alanları

  • Turistik kompleksler, yaz kampları,
  • Toplu konutlar, Yazlıklar ve kooperatifler,
  • Okul, hastahane ve askeri tesisler
  • Konaklama tesisleri ve restoranlar,
  • Çiftlik evleri ve mezbahaneler,
  • Fabrikalar ve endüstriyel tesisler,
  • Köy, kasaba ve belediyeler,

BIOSET, proses pompaları, blowerlar, valfler, enstrümanlar ve diğer kontroller gibi ekipmanlardan oluşan, montajı önceden yapılan kompakt bir sistemdir. BIOSET paket üniteleri müşterilere kullanıma hazır olarak teslim edilir.

BIOSET ünitesinin kompakt ve modüler tasarımı, kapasite artışlarına ihtiyaç duyduğunuzda kesintisiz çözüm sağlar. Mevcut arıtma sistemini etkilemeden kolayca kurulumu yapılabilir.

Evsel atıksular, yüzey sularına karışan en büyük kirlilik kaynaklarındandır. Evsel Atıksu Arıtma Sistemleri, zararlı kirleticilerin atık sulardan uzaklaştırılması işlemidir. Kirleticilerin ana kaynağı ev içi kullanımdır. Kirleticiler Fiziksel, Kimyasal ve Biyolojik süreç gibi çeşitli yöntemlerle arıtılır.

Atıksu arıtma tesisi, atık çamur yönetimi, kimyasal yönetimi, enerji tasarrufu ve işletme maliyetlerinin sıkı kontrolünü gerektirir. Son yıllarda arıtma tesislerinde gerçek zamanlı kontrol merkezleri gibi ileri teknolojik çözümlerin devreye girmesiyle bu durum kolaylaştırılmıştır. Setaş müşteri talebi ve ihtiyacı doğrultusunda, tesis tasarımlarına bu teknolojileri dahil edebilir ya da mevcut tesislerin modernizasyonu kapsamında ilave edilebilir.

Evsel atıksu arıtma tesisleri, hizmet verdiği kişi sayısına bağlı olarak sınıflandırılmaktadır. Atık su arıtımında mekanik, biyolojik ve kimyasal işlemler kullanılmaktadır. Genellikle ilk adım olarak belirlenen Mekanik-fiziksel proseslerde, çözünmemiş askıda katı maddeler atık sudan uzaklaştırılır. Bu parçacıklar, yoğunluğa bağlı olarak, ızgara, filtreleme, ön çöktürme veya çözünmüş hava flotasyonu gibi ön işlem basamakları kullanılarak ayrılır. Yağ ve gres gibi hafif materyaller yüzer, yüksek yoğunluklu materyaller dibe çöker. Mekanik temizlik için ızgara, elek, yağ tutucu, kum tutucu, yüzdürme ve ön çökeltim gibi bileşenler kullanılır.

Biyolojik arıtma, atık sudaki besinlerin ve kirletici maddelerin mikro organizmalar tarafından parçalandığı ve uzaklaştırıldığı bir işlemdir. Atıksuda bulunan karbon bileşikleri ve amonyumun bozulması (Nitrifikasyon) için çözünmüş oksijen gerekirken, nitratın bozunması (Denitrifikasyon) için oksijensiz ortam gereklidir.

Üçüncü basamak, Tıbbi ürünler, toksik maddeler ve ağır metaller gibi parçalanması zor veya imkansız olan maddelerin ve özellikle fosfor bileşiklerinin koagülasyon, flokülasyon ve çöktürme işlemleri kullanılarak giderilmesini kapsar. Bunlara ek olarak, arıtılan atıksuya UV radyasyonu, ozonlama ve klorlama gibi yöntemler ile dezenfeksiyon işlemi uygulanır. Son aşamada aktif karbon filtresi kullanılarak adsorbe edilebilir maddeler giderilebilir.

Atıksu Arıtma

Su Arıtma

Su Geri Kazanımı

Proje​

Danışmanlık

Pilot Tesisler​

Mesaj Gönder

Talep, soru, öneri ve şikayetleriniz için aşağıdaki formu kullanarak bizlere ulaşabilirsiniz.

    Ad Soyad

    E-Posta

    Telefon

    Konu

    Mesajınız

    Kaliteli Ürün

    Müşterilerimize kaliteli uluslararası standartlarda ürünler sunmaktayız.

    Müşteri Memnuniyeti

    İşlerimizi müşteri memnuniyeti
    üzerine dizayn etmekteyiz.

    Çevre Dostu

    Firmamız "Suyu koru, çevreyi koru!"
    ilkesi ile çalışmaktadır.

    Keşfet
    Kaydır