Skip links

Gıda Ve İçecek Endüstrisi Su Yönetimi

Su, yiyecek ve içecek endüstrisinde en yaygın kullanılan ham maddedir. Bu sanayi sektörü, artan su talebi ve atık su üretimi sonucunda çevre ve ekonomi üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir. SETAŞ uzman kadrosu, gıda ve içecek üretiminden kaynaklanan atıksuların arıtımını üstlenmektedir.

Gıda işleme endüstrisi, dünya çapında en büyük içme suyu tüketicilerinden biridir. Her ton ürün için çok daha fazla miktarda su kullanmaktadır. Yiyecek ve içecek endüstrisinde tüketilen su miktarını, nihai ürün sayısı, tesisin kapasitesi, üretim proseslerinin türü, kullanılan proses ekipmanları ve temizlik işlemleri gibi birçok faktör etkilemektedir.Gıda operasyonlarından üretilen atıksu biyolojik olarak parçalanabilir özelliktedir ve toksik değildir, ancak yüksek konsantrasyonlarda biyokimyasal oksijen ihtiyacı (BOİ) ve askıda katı madde içerir.

Süt endüstrisi genellikle birçok ülkede gıda işleme atık sularının en büyük kaynağı olarak kabul edilir. Genel olarak, süt işleme endüstrisinden kaynaklanan atıksular, proteinler, karbonhidratlar ve lipitler gibi yüksek konsantrasyonlarda organik madde, yüksek konsantrasyonlarda askıda katı maddeler, klorürler veya yüksek biyolojik oksijen ihtiyacı (BOİ) ve kimyasal oksijen ihtiyacı (KOİ) içerir.

İçecek sanayiinde üretilen mineral su, meyve suları, limonata, bira, şarap ürünleri için ana içerik maddesi su olduğundan, sektörde su tüketimi en önemli maliyetlerden birini oluşturur. Buna ek olarak, yıkama, ya da ekipman yıkamalarında çok fazla miktarda suya ihtiyaç duyulmaktadır. Bu durum, kaynak suyu tüketimini içecek üretiminde önemli bir maliyet haline getirmektedir. İçecek üretim sanayiinde kullanılan suların önemli çoğunluğu kanalizasyon sistemine deşarj edilmektedir.

Alkolsüz içecek üretimi, proses suyunu şeker ve diğer kolay biyolojik olarak parçalanabilen maddelerle kirletmektedir. Şarap üretimi, belli mevsimde yapıldığı için mevsimsel yük dalgalanmaları oluşmasına neden olur, bu durum da arıtma verimini etkileyebilir. SETAŞ, üretiminizin teknik gereksinimlerine uygun özelleştirilmiş atık su arıtma sistemleri sunmaktadır

ASLI BÖREK-200 m3/gün KAPASİTELİ ENDÜSTRİYEL ATIKSU ARITMA TESİSİ

Gıda sektöründen kaynaklanan atıksular, yüksek yağ, BOİ, KOİ ve TKN değerlerine sahiptir. 200 m3/gün kapasiteli Atılım Unlu Mamulleri Endüstriyel atıksu arıtma tesisinde; fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtma mevcuttur.

Atılım Unlu Mamulleri üretim tesislerinden kaynaklanan evsel ve endüstriyel atıksular, 200 m3/gün kapasiteli Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisinde arıtılarak, İSKİ Kanalizasyona deşarj limitlerini başarılı bir şekilde sağlamaktadır. Arıtma tesisi, 25.08.2022 tarihinde devreye alınmış olup, üç ay boyunca Setaş uzman kadrosu tarafından işletilerek, Aslı Börek’e teslim edilmiştir.

TATLIBAK 10 m3/gün KAPASİTELİ ENDÜSTRİYEL ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIM İŞİ

Dudullu OSB’de bulunan Tatlıbak Gıda üretim tesislerinin proses atıksularının arıtılması için tasarlanan 10 m3/gün kapasiteli Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi yapım işi 2020 yılında tamamlanarak teslim edilmiştir.  Gıda prosesi atıksuları, fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtma işlemlerine tabi tutularak, İSKİ Kanalizasyona deşarj standartlarını sağlamaktadır.

TURHAN CATERİNG BİOSET-100 ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIM İŞİ

Kocaeli’de bulunan Turhan Catering firmasının evsel atıksuları, 20 m3/gün’lük Bioset-100 paket arıtma tesisinde arıtılmaktadır. Firma, gıda sektör mensubu olup, gıda atıksularının yüksek yağ-gres ve KOİ içerikli atıksuları, biyolojik arıtma prosesi ile tesiste arıtılmaktadır.

Kaliteli Ürün

Müşterilerimize kaliteli uluslararası standartlarda ürünler sunmaktayız.

Müşteri Memnuniyeti

İşlerimizi müşteri memnuniyeti
üzerine dizayn etmekteyiz.

Çevre Dostu

Firmamız "Suyu koru, çevreyi koru!"
ilkesi ile çalışmaktadır.

Keşfet
Kaydır